Ilmastoilahdus-podcast alkaa 30.9. Tervetuloa mukaan!

Ilmastoilahduspostin tilaus

Opettaja, vanhempi, isovanhempi / muu lapsen tulevaisuustaidoista kiinnostunut aikuinen: tilaa uutiskirjeemme,  niin saat jokaisesta podcast-jaksosta ennakkoinfon ennen jakson julkaisua.  Podcast-jakson ja siihen liittyvät tehtävämateriaalit voi hyvin integroida vaikka osaksi alaluokkien opetusta. Uutiskirjeen tilaajana saat myös jaksokohtaiset tehtävät tutustuttavaksi etukäteen, mikä helpottaa esimerkiksi oppituntien suunnittelua.Uutiskirjetilauksen voit lopettaa koska tahansa, mikäli sisältö ei vastaakaan toiveitasi.

Tästä on kyse:

Lehmusvirran perhe on palannut kotiin vierailultaan Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdesta, jossa Siippo Superkisu koulutti lapsista maailman ensimmäiset ilmastoilahdusagentit. (Tämä siis tapahtunut kirjassa Helga ja Helmeri ilmastoagentteina. Kirjan voit lukea sähköisessä muodossa sivun alalaidan linkistä tai voit tiedustella kirjaa omasta kirjastostasi. (Meidän varastomme on jo myyty tyhjäksi, mutta Booky-verkkokaupassa on jäljellä vielä pieni myyntierä, jos haluaisitte kirjan omaksi. Ks. Booky.fi)

Siipon arkisten ympäristövinkkien avulla äidin ilmastoahdistuksen oli tarkoitus alkaa helpottaa. Helga on kuitenkin huomannut, ettei perheen tottumusten muuttaminen olekaan aivan helppoa. Hän lähtee tapaamaan ystäväänsä Hugo-kissaa Kehräkummun kissataloon. Josko yhdessä neuvokkaan kissaystävän kanssa keksittäisiin asiaan ratkaisu…

Kuuntele tästä sarjan ideoineen parivaljakon – lastenkirjailija Tellun ja kuvittaja-graafikko Annan – ennakkotunnelmat (kesto 5 min.) noin kuukausi ennen sarjan alkua.

 

Podcastia voi kuunnella tämän teemasivun kautta tai suoraan myöhemmin ilmoitettavista podcast-palveluista. Jaksokohtaiset tehtävämateriaalit julkaistaan tällä sivulla samaan aikaan uuden jakson kanssa.

Ilmastoilahdusten julkaisuaikataulu

torstai 30.9.
torstai 14.10.
torstai 28.10.
torstai 11.11.
torstai 25.11.

Ei kannata nyt voivotella, mieluummin toimia. Voit ympäristövinkit parhaat meiltä poimia.
Se on Helgan ja Hugon ilmastoilahdus!

Lue Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirja verkossa täältä

Ilmastoilahdus® on Merkityskirjat Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.