Kuuntelijoille maksuton Helgan ja Hugon ilmastoilahdus -podcast tehtävineen on tuotettu Merkityskirjojen yhteistyökumppaneiden tuella. Sarjaamme sponsoroivat Vääksyn Lääkärikeskus, Nivos, Lahden musiikkiopisto, Purkupiha ja Etelä-Suomen Sanomat. Käsikirjoitustyöhön on saatu tukea Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö JOKESilta. Kiitos ympäristökasvatuksellisesta kulttuuriteosta kaikille tukijoillemme!

Lapsille suunnatuissa jaksoissa Helga Hidalmiina ja Hugo-kissa saavat tarinallisessa muodossa vieraakseen yllättäviä ilmastoagenttikouluttajia.

Jaksokohtaisilla etkoilla sen sijaan ääneen pääsee Merkityskirjojen tekijäkaksikon kanssa Merkityskumppanimme edustaja (päätösjakso tekee tähän poikkeuksen!), joka on saanut kunniatehtävän esikuunnella jakson ennen muita. Etkoilla annamme siis sopivan kokoisia maistiaisia tulevasta, mutta emme suinkaan spoilaa liikaa, jotta myös aikuisilla säilyy jännitys varsinaiseen jaksoon.

Johdanto jaksoon 5:

Etkostudioon saapui keskustelemaan kanssamme todellinen VIP-vieras, lahtelaisen Renkomäen koulun opettaja Riikka Mäkeläinen. Sarja on suunniteltu hyödynnettäväksi erityisesti alaluokkien ympäristökasvatuksen tukena, joten palaute suoraan kohderyhmältä on erityisen kutkuttavaa. Riikka kertoo oman kakkosluokkansa kokemuksia hieman koukuttavaksikin muodostuneesta podcast-sarjastamme ja sen tehtävistä. Samalla jutellaan päätösjakson huipputärkeästä teemasta: medialukutaidosta. Miten erottaa faktat fiktiosta nykyisessä monen kanavan informaatiotulvassa? Viides ja viimeinen ilmastoilahdus-jakso on tehty yhteistyössä Etelä-Suomen Sanomien kanssa.

Johdanto jaksoon 4:

Etkostudiossa arjen ekoteoista Merkityskirjojen Tellun ja Annan kanssa keskustelee Purkupiha Oy:n kehitysjohtaja Kati Tuominen. Purkupihan tuella on mahdollistunut tämän jakson sekä siihen liittyvien tehtävämateriaalien tuotanto. Mau ja wau! Katin kanssa jutellaan muun muassa siitä, kuinka ympäristöystävällisyys näkyy purkutyömailla ja millaista on elinkaarimallilla tapahtuva moderni rakentaminen. Tervetuloa mukaan yleissivistävään juttuhetkeen kanssamme.

Johdanto jaksoon 3:

Etkostudioon Merkityskirjojen Tellun ja Annan kanssa on kutsuttu tällä kertaa Lahden musiikkiopiston rehtori Juha Pulkki. Myös Lahden musiikkiopisto on nimittäin mukana upeassa ilmastoilahdusjoukkueessamme! Etkoilla muuten selviää, että yksi Lahden musiikkiopiston kasvatti on urallaan suuntautunut enemmän graafikon ja kuvittajan töihin, mutta on silti saanut monipuolisista musiikkitaidoista valtavasti hyötyä yrittäjänä. Kukahan tämä multitalentti mahtaa olla?

Johdanto jaksoon 2:

Kakkosjakson on rahallisella tuellaan mahdollistanut Nivos, joten etkostudioon kanssamme ilmastoilahtumaan kutsuimme toimitusjohtaja Marko Ahlin.

Etkoilla Marko kertoo, voiko iisi arki olla ilmastoilahduttavaa. Esiin nousevat asumisen ja energian päästöjä säästävät vaihtoehdot sekä hukkalämmön “kaappaus” hyötykäyttöön. Vaan mikä mahtoikaan Helgan ja Hugon seikkailussa ilmastoilahduttaa Markoa aivan erityisesti?

Johdanto jaksoon 1:

Merkityskirjojen Tellun ja Annan kanssa avausjaksosta studioon saapui juttelemaan Vääksyn Lääkärikeskuksen toimitusjohtaja Tiina Wangel. Vääksyn Lääkärikeskus on mukana ilmastoilahdusjoukkueessamme.

Etkoilla Tiina muun muassa paljastaa, mikä ilmastoilahdutti häntä avausjaksossa kaikkein eniten. Ja annetaanpa lopuksi pieni paljastus myös siitä, mikä Kehräkummun kissatalosta löytynyt asia innoitti ystävyksemme ilmastoilahdusseikkailulle…