Merkityskumppanimme

Merkityskirjat on yhteisöllinen lastenkirja. Yhteisöllisyys näkyy kirjan tuotannossa (kuka vain voi tulla mukaan Luovaksi Merkitysassistentiksemme), mutta myös kumppaniverkoston kautta: isommat yritykset ja yhteisöt ovat halunneet tukea meidän pienyrittäjien innovatiivista lastenkirjasarjaa.

Seitsemän euron tukiosuus järjestölle JOKAISESTA myydystä kirjasta, on yhtälö, johon emme yksin mitenkään pystyisi. Merkityskirjojen tuotantokuluja katetaankin Merkityskummiemme korvaamattomalla tuella.

Ensimmäinen Merkityskirja Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana sai alkunsa joukkorahoituksella ja kahden kummin (Fazer Alku ja Mehujehu) tuella.

Helmeri Hessunpojan kummiyrityksiä olivat Vääksyn Lääkärikeskus, Nivos, Fazer (Alku), HeiaHeia (Hintsa Performance) sekä Hyvinvointikeskus Fressi.

Kolmannen kirjamme Helgan ja Helmerin viiikonloppuveli -kirjan mahdollistivat Vääksyn Lääkärikeskus, Nivos, Fazer (Alku), Hyvinvointikeskus Fressi sekä vuoden 2021 Euroopan ympäristökaupunki Lahti – Merkityskirjojen kotikaupunki.

Tukensa kirjasarjallemme ovat antaneet myös upeat suojelijamme kiekkolegenda Raimo ”Raipe” Helminen ja psykoterapeutti Maaret Kallio.

Merkityskirjan myyntihinnasta kohdennetaan aina peräti seitsemän euroa kirjan teeman äärellä työskentelevän järjestön toiminnan tueksi.

Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjan järjestökumppani on SEY Suomen Eläinsuojelu. Lue toiminnasta lisää osoitteesta www.sey.fi.

Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjan myynnillä taas tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaa. Ohjelmasta saat lisätietoa täältä.

Helgan ja Helmerin viikonloppuveli -kirjan järjestökumppanina kirjamyynnistämme hyötyy Perhehoitoliitto. Tutustu toimintaan www.perhehoitoliitto.fi.

Järjestökumppanit olemme me kirjantekijät valinneet täysin itsekkäin perustein. Kun kumppanin työtä arvostaa syvältä sydämestään, on yhteistyö aidointa mahdollista. Järjestökumppanin työtä tuemme toki myös kirjojemme tarinoilla, jotka linkittyvät aina vahvasti kumppanin arkeen.

Merkityskirjojen virallinen Kulttuurikumppani on Sinfonia Lahti (Lahden kaupunginorkesteri). Musiikki ja kirjallisuus sopivat mitä mainioimmin yhteen jo lapsuudesta saakka. Yhdessä voimme tarjota lapsille unohtumattomia kulttuurielämyksiä, jotka toivottavasti kantavat aikuisuuteen asti.

Yhdessä olemme kehittäneet muun muassa paljon ihastusta herättäneen Sinfonisen Piirustuspöydän lapsiperhetapahtumien aktiviteetiksi. Musiikki on kautta aikain inspiroinut muita taiteen tekijöitä, niin kuvataiteilijoita kuin tarinankertojia luoviin maailmoihin ja tätä samaa haluamme tarjota lapsiystävillemme.

Tapahtumista saat tietoa parhaiten seuraamalla meitä kumppanuksia sosiaalisessa mediassa. Merkityskirjat Facebookissa. Sinfonia Lahti Facebookissa.

Sinfonia Lahden ohjelmistoon voit tutustua osoitteessa www.sinfonialahti.fi

Sinfonia Lahti

Merkityksellistä tarinassamme on myös suomalaisen työn arvostus ja luotettavat, vastuullisesti toimivat yhteistyökumppanit. Siksi Merkityskirjat painetaan ihan meitä tekijöitä lähellä. Lahessa. Ensimmäinen Merkityskirja painettiin Painotalo Plus Digitalilla ja kaksi seuraavaa Painotalo Markprintillä. Myös kirjan sidonta on kotimaista työtä.

Ympäristövastuuasiat ovat molemmilla painokumppaneillamme kunnossa, josta takeena muun muassa maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmä ISO 14001.

Merkityskirja on aina myös joutsenmerkitty painotuote.

Mikä voisikaan olla parempi paikka juhlistaa lahtelaisyrittäjien innovaatiota kuin oman kaupungin Kätevä & Tekevä -messut! Merkityskirjojen julkkareita on vietetty joka vuosi Lahden messukeskuksessa yhdessä kulttuurikumppanimme Sinfonia Lahden kanssa.

Suositut Kätevä & Tekevä -messut ovat monen kädentaitajan ja harrastajan vakiohjelmistossa vuodesta toiseen. Eikä ihme, sillä näiltä hyväntuulisilta marraskuun messuilta saa muun muassa roppakaupalla vinkkejä joulunviettoon ja pukinkonttiin.