Joukkoluovuus tekee kaikista kirjailijoita!

Me Merkityskirjojen tekijät Tellu ja Anna kutsumme lastenkirjasarjaamme yhteisölliseksi. Kirjamme nimittäin syntyvät osin JOUKKOLUOVUUDELLA.

Tämä verkkokauppa on perustettu maksutonta luovaa shoppailua varten. Lämpimästi tervetuloa ”ostoksille” yhdessä lasten kanssa!

Merkityskirjojen seuraava joukkoluovuudella toteutettu lastenkirja ilmestyy alkuvuodesta 2021 ja se tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Kirjaprojektistamme voit lukea tarkemmin täältä.

Joukkoluovuus-sivulla voit käydä tutkimassa, millaisia upeita juttuja aiemmat Merkitysassistenttimme ovat kirjoihimme ideoineet.

  • Suunnittele kuosi Helgan kesähuiviin

    Ympäristöteemaisen lastenkirjamme tapahtumat osuvat ajallisesti mitä kauneimpaan kesäpäivään. Helga ei ole muistanut suojata päätään ja auringon porotuksessa meinaa tulla huono olo. Niinpä lapset piipahtavat ihanassa kivijalkaputiikissa, jossa myydään kotimaassa vastuullisesti tuotettuja uniikkivaatteita. Millaisen huivin Helga kaupasta päänsä suojaksi valitsee, sen voit päättää sinä - tai lapsesi. Lähettäkää meille piirrosluonnos kankaan kuosista, joka mielestänne sopisi erityisen hyvin ympäristöteemaiseen kirjaamme. Kannattaa myös kertoa, mikä inspiroi designeria juuri kyseiseen kuosiin, sillä usein juuri luovuuden taustatarina on ratkaiseva, jos vertailussa on monta tasavahvaa ehdokasta. Kuvaa piirrosluonnos ja lähetä se viimeistään 25.10. osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro muotisuunnittelijasta nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi JOUKKOLUOVUUS: kuosiehdokas Helgan huiviin Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.  
  • Tammikuuussa 2021 ilmestyvän ympäristöaiheisen Merkityskirjan (joka siis tehdään yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa) esilehdet täytetään jälleen lukijoiden lausunnoilla. Myöhemmin avautuvat joukkoluovuuden MAKSUTTOMAN verkkokaupan "tuotteet" ovat tarjolla kaikille. Tämä joukkoluovuustuote on kuitenkin tarkoitettu vain lahtelaisille, sillä lausunnot koskevat juuri Lahden kaupunkia. Lukijoiden kanssa tehdyt tapettisivut ovat yksi Merkityskirjojen ominaispiirteistä. Esimerkiksi Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjaan koottiin lausuntoja lukijoiden lempilajeista (ks. kuva). Näin kokonaisuudesta hahmottui mainiosti liikuntalajien kirjo ja lukuisat yksilölliset syyt, joiden vuoksi kukin omasta lajistaan pitää. Tällä kertaa keräämme esilehtien tekstitapettiin lahtelaisilta perheiltä lyhyitä lausuntoja omasta ympäristökaupungista. Millainen se on? Mikä siinä on parasta? Mitä siellä voi tehdä, jotta ympäristö olisi parempi kaikille? Valitkaa haluamanne lauseen aloitus ja täydentäkää se loppuun omin sanoin. Lähettäkää lausuntonne sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi ”Minun ympäristökaupunkini on...” ”Meidän ympäristökaupunkimme on...” ”Minun ympäristökaupungissani voi...” ”Meidän ympäristökaupungissamme voi...” Voitte myös aloittaa lauseen täysin omin sanoin. Pääasia, että se kertoo suhteestanne ympäristöasioihin Lahden kaupungissa tai arkisista ympäristöasioista perheessänne. Muistakaa kirjoittaa myös lausunnon antajien nimet siinä muodossa kuin haluatte ne kirjaan. Lausunnon voi allekirjoittaa monella eri tavalla, esimerkiksi: Lehmusvirran perhe, Lahti Helga, Helmeri, Hessu ja Hanna Lehmusvirta, Lahti Helga ja Helmeri Lehmusvirta vanhempineen, Lahti Otamme tapettilausuntoja vastaan niin kauan kuin esilehdillä on niille tilaa.  Ja kun tämä maailma on nykyisin niin kummallinen, niin pakko tähänkin on loppuun liittää tällainen klausuuli: Merkityskirjoilla on oikeus jättää epäasialliset lausunnot julkaisematta.  
  • Lapsi "Superkisun" kaveriksi kirjaan

    Ympäristötekoihin kannustavalla Superkisulla (joka saattaa saada vielä uuden nimen Joukkoluovuuden maksuttoman verkkokaupan kautta) on jo paljon ystäviä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdessa. Superkisu haluaisi kuitenkin levittää ympäristömyönteisyyden ilosanomaa myös muihin kaupunkeihin ja etsii nyt uusia ystäviä, jotka kirjassa voitaisiin valokuvan kanssa esitellä ympäristön ystävinä. Jos haluaisit oman lapsesi oikean valokuvan alkuvuodesta 2021 ilmestyvään lastenkirjaan, lähetä meille lapsen kasvokuva sähköpostitse 25.10. mennessä osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerromme kuvan lähettäneille vielä tarkemmin millaiseen kohtaukseen kuvat liitetään. Tässä emme halua vielä spoilata tämän isommin. Jos haluat tarjota kirjaan esimerkiksi kummilapsesi kuvaa, sovithan asiasta etukäteen lapsen vanhemman kanssa. Otsikoi viesti sanoilla JOUKKOLUOVUUS: Superkisun kaveriksi. Kohtaukseen mahtuu arviolta 4-6 valokuvaa Superkisun kodin ystävätauluun. Mukaan pääsevät kuvat otetaan lähetysjärjestyksessä, joten toimi nopeasti. Kerro viestissä toki myös Superkisun ystävän nimi, ikä ja paikkakunta. HUOM: Lahtelaiset eivät valitettavasti voi osallistua tähän joukkoluovuuteen, koska Superkisulla on jo valtavasti lahtelaisystäviä. Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.
  • Keksi nimi "Superkisulle"

    Ympäristöteemaisen lastenkirjamme yksi avainhahmoista syntyi keväällä Hahmopuuhapajassa. Valitsimme äänestykseen kolme lasten piirtämää ihastuttavaa hahmoa, jotka Anna sitten piirsi puhtaaksi samalla tekniikalla kuin muutkin Merkityskirjojen hahmot. Facebookissa äänestyksen voitti 6-vuotiaan Julie Vierimaan veikeä mustavalkoinen kissahahmo. Hahmo on tähän asti kulkenut käsikirjoituksessa työnimellä Superkisu, mutta se ei mielestämme ole aivan täydellinen. Toivoisimme nimen liittyvän läheisemmin kirjan teemaan eli tavalla tai toisella ympäristöstä huolehtimiseen. Tälle kissalle ympäristöasiat ovat sydämen asioita ja sen toivoisimme kuvastuvan myös nimestä. Toki Superkisu voi olla osa nimeä, jos Luova Merkitysassistenttimme niin hyväksi katsoo. Otamme nimiehdotuksia vastaan 25.10. saakka ja valitsemme sen jälkeen parhaiten "kissanristiäisiin" sopivan ehdotuksen. Lähetä siis lapsesi (tai miksei omakin, emme ole ikärasisteja) meille sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro toki myös nimen tarina: miten nimiehdotus syntyi ja miksi juuri se olisi kirjaamme erityisen sopiva. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Kerro nimiehdotuksen antajasta ainakin nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi sanalla JOUKKOLUOVUUS: nimi Superkisulle Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla ja Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja voit lukea täältä.