Joukkoluovuus tekee kaikista kirjailijoita!

Me Merkityskirjojen tekijät Tellu ja Anna kutsumme lastenkirjasarjaamme yhteisölliseksi. Kirjamme nimittäin syntyvät osin JOUKKOLUOVUUDELLA.

Tämä verkkokauppa on perustettu maksutonta luovaa shoppailua varten. Lämpimästi tervetuloa ”ostoksille” yhdessä lasten kanssa!

Merkityskirjojen seuraava joukkoluovuudella toteutettu lastenkirja ilmestyy alkuvuodesta 2021 ja se tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Kirjaprojektistamme voit lukea tarkemmin täältä.

Joukkoluovuus-sivulla voit käydä tutkimassa, millaisia upeita juttuja aiemmat Merkitysassistenttimme ovat kirjoihimme ideoineet.

 • Lapsi "Superkisun" kaveriksi kirjaan

  Ympäristötekoihin kannustavalla Superkisulla (joka saattaa saada vielä uuden nimen Joukkoluovuuden maksuttoman verkkokaupan kautta) on jo paljon ystäviä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdessa. Superkisu haluaisi kuitenkin levittää ympäristömyönteisyyden ilosanomaa myös muihin kaupunkeihin ja etsii nyt uusia ystäviä, jotka kirjassa voitaisiin valokuvan kanssa esitellä ympäristön ystävinä. Jos haluaisit oman lapsesi oikean valokuvan alkuvuodesta 2021 ilmestyvään lastenkirjaan, lähetä meille lapsen kasvokuva sähköpostitse 25.10. mennessä osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerromme kuvan lähettäneille vielä tarkemmin millaiseen kohtaukseen kuvat liitetään. Tässä emme halua vielä spoilata tämän isommin. Jos haluat tarjota kirjaan esimerkiksi kummilapsesi kuvaa, sovithan asiasta etukäteen lapsen vanhemman kanssa. Otsikoi viesti sanoilla JOUKKOLUOVUUS: Superkisun kaveriksi. Kohtaukseen mahtuu arviolta 4-6 valokuvaa Superkisun kodin ystävätauluun. Mukaan pääsevät kuvat otetaan lähetysjärjestyksessä, joten toimi nopeasti. Kerro viestissä toki myös Superkisun ystävän nimi, ikä ja paikkakunta. HUOM: Lahtelaiset eivät valitettavasti voi osallistua tähän joukkoluovuuteen, koska Superkisulla on jo valtavasti lahtelaisystäviä. Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.
 • Ideoi kasvisherkkuja buffet-pöytään

  Ympäristöpääkaupungissa seikkaillessa tarinamme lapsilla tulee tietysti päivän mittaan nälkä. He käyvät syömässä viihtyisässä buffet-ravintolassa, jossa suositaan lähi- ja kasvisruokaa. Lapsille kasvisruoka ei aina maistu ihan niin hyvin kuin aikuiset toivoisivat, joten nyt tarvittaisiin luovia assistentteja ideoimaan ruokalistalle superherkullisia kasvisruokavaihtoehtoja! Ruokalaji voi olla ihan oikeasti olemassa tai sitten se voi olla tulevaisuuden kasvisruokainnovaatio, josta muut eivät ole vielä kuulleet. Ideoita kasvisruokalistalle voi lähettää meille sähköpostilla 25.10. asti osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kuvaus voi olla vain sanallinen, mutta halutessaan sen voi malliksi myös piirtää. Kerro ehdotuksen antajasta ainakin nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi JOUKKOLUOVUUS: kasvisruokaehdotus buffet-pöytään. Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.  
 • Suunnittele kuosi Helgan kesähuiviin

  Ympäristöteemaisen lastenkirjamme tapahtumat osuvat ajallisesti mitä kauneimpaan kesäpäivään. Helga ei ole muistanut suojata päätään ja auringon porotuksessa meinaa tulla huono olo. Niinpä lapset piipahtavat ihanassa kivijalkaputiikissa, jossa myydään kotimaassa vastuullisesti tuotettuja uniikkivaatteita. Millaisen huivin Helga kaupasta päänsä suojaksi valitsee, sen voit päättää sinä - tai lapsesi. Lähettäkää meille piirrosluonnos kankaan kuosista, joka mielestänne sopisi erityisen hyvin ympäristöteemaiseen kirjaamme. Kannattaa myös kertoa, mikä inspiroi designeria juuri kyseiseen kuosiin, sillä usein juuri luovuuden taustatarina on ratkaiseva, jos vertailussa on monta tasavahvaa ehdokasta. Kuvaa piirrosluonnos ja lähetä se viimeistään 25.10. osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro muotisuunnittelijasta nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi JOUKKOLUOVUUS: kuosiehdokas Helgan huiviin Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.  
 • "Lahjoita" kahvikuppisi lastenkirjan pihakirppikselle

  Ympäristöteemaisessa lastenkirjassamme lapset piipahtavat pihakirppiksellä seikkaillessaan Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdessa. Helga saa ajatuksen, että äitiä voisi ilahduttaa ostamalla kirppikseltä hänelle ihanan kahvikupin, koska äidin lempikuppi hajosi juuri hiljattain kotona. Millainen tuo kahvikuppi on? Ja mikä on sen tarina? Me emme sitä vielä tiedä, mutta sinä ehkä tiedät... Lähetä valokuva omasta suosikkikupistasi (jolla on tarina) sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Odotamme kahvikuppikuvia 25.10. asti, jonka jälkeen valitsemme kirjaamme piirrettävän pihakirppiskupin. Otsikoi viestisi sanoilla JOUKKOLUOVUUS: kahvikuppiehdokas pihakirppikselle Kahvikupin tarina on merkityksellinen: kuinka itse aikoinaan kupin sait ja miksi juuri se on oma suosikkisi. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.
 • Anna nimi sataman laivakaunottarelle

  Ympäristöteemaisessa lastenkirjassa Hovilaisen ja Lehmusvirran perheiden serkukset lähtevät seikkailulle ympäristöpääkaupunki Lahteen. Lahden yksi ehdoton helmi on satama, kaupunkilaisten yhteinen kesäolohuone. Vesijärven uskomaton kunnostustarina on oikeastaan ollut innoittajana kaikelle ympäristötekemiselle Lahdessa ja siksi kirjassa vieraillaan satamassa peräti kahden aukeaman verran. (Jos Lahden satama ei ole sinulle tuttu, voit tutustua siihen vaikka täällä: www.lahdensatama.fi) Satamassa on tietysti paljon laivoja ja monella laivalla on omistajansa antama merkityksellinen nimi. Vaan mikä onkaan sataman isoimman laivakaunottaren nimi, jota kaikki pysähtyvät ihailemaan? Kerro sinä se meille! Otamme nimiehdotuksia vastaan 25.10. saakka ja valitsemme sen jälkeen kirjaan päätyvän nimen. Lähetä siis lapsesi (tai miksei omakin, emme ole ikärasisteja) meille sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro toki myös nimen tarina: miten nimiehdotus syntyi (onko sillä kenties esikuva oikeassa elämässä?) ja miksi juuri se olisi kirjaamme erityisen sopiva. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatari