Joukkoluovuus tekee kaikista kirjailijoita!

Me Merkityskirjojen tekijät Tellu ja Anna kutsumme lastenkirjasarjaamme yhteisölliseksi. Kirjamme nimittäin syntyvät osin JOUKKOLUOVUUDELLA.

Tämä verkkokauppa on perustettu maksutonta luovaa shoppailua varten. Lämpimästi tervetuloa ”ostoksille” yhdessä lasten kanssa!

Merkityskirjojen seuraava joukkoluovuudella toteutettu lastenkirja ilmestyy alkuvuodesta 2021 ja se tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Kirjaprojektistamme voit lukea tarkemmin täältä.

Joukkoluovuus-sivulla voit käydä tutkimassa, millaisia upeita juttuja aiemmat Merkitysassistenttimme ovat kirjoihimme ideoineet.

  • Tammikuuussa 2021 ilmestyvän ympäristöaiheisen Merkityskirjan (joka siis tehdään yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa) esilehdet täytetään jälleen lukijoiden lausunnoilla. Myöhemmin avautuvat joukkoluovuuden MAKSUTTOMAN verkkokaupan "tuotteet" ovat tarjolla kaikille. Tämä joukkoluovuustuote on kuitenkin tarkoitettu vain lahtelaisille, sillä lausunnot koskevat juuri Lahden kaupunkia. Lukijoiden kanssa tehdyt tapettisivut ovat yksi Merkityskirjojen ominaispiirteistä. Esimerkiksi Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjaan koottiin lausuntoja lukijoiden lempilajeista (ks. kuva). Näin kokonaisuudesta hahmottui mainiosti liikuntalajien kirjo ja lukuisat yksilölliset syyt, joiden vuoksi kukin omasta lajistaan pitää. Tällä kertaa keräämme esilehtien tekstitapettiin lahtelaisilta perheiltä lyhyitä lausuntoja omasta ympäristökaupungista. Millainen se on? Mikä siinä on parasta? Mitä siellä voi tehdä, jotta ympäristö olisi parempi kaikille? Valitkaa haluamanne lauseen aloitus ja täydentäkää se loppuun omin sanoin. Lähettäkää lausuntonne sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi ”Minun ympäristökaupunkini on...” ”Meidän ympäristökaupunkimme on...” ”Minun ympäristökaupungissani voi...” ”Meidän ympäristökaupungissamme voi...” Voitte myös aloittaa lauseen täysin omin sanoin. Pääasia, että se kertoo suhteestanne ympäristöasioihin Lahden kaupungissa tai arkisista ympäristöasioista perheessänne. Muistakaa kirjoittaa myös lausunnon antajien nimet siinä muodossa kuin haluatte ne kirjaan. Lausunnon voi allekirjoittaa monella eri tavalla, esimerkiksi: Lehmusvirran perhe, Lahti Helga, Helmeri, Hessu ja Hanna Lehmusvirta, Lahti Helga ja Helmeri Lehmusvirta vanhempineen, Lahti Otamme tapettilausuntoja vastaan niin kauan kuin esilehdillä on niille tilaa.  Ja kun tämä maailma on nykyisin niin kummallinen, niin pakko tähänkin on loppuun liittää tällainen klausuuli: Merkityskirjoilla on oikeus jättää epäasialliset lausunnot julkaisematta.  
  • Keksi nimi "Superkisulle"

    Ympäristöteemaisen lastenkirjamme yksi avainhahmoista syntyi keväällä Hahmopuuhapajassa. Valitsimme äänestykseen kolme lasten piirtämää ihastuttavaa hahmoa, jotka Anna sitten piirsi puhtaaksi samalla tekniikalla kuin muutkin Merkityskirjojen hahmot. Facebookissa äänestyksen voitti 6-vuotiaan Julie Vierimaan veikeä mustavalkoinen kissahahmo. Hahmo on tähän asti kulkenut käsikirjoituksessa työnimellä Superkisu, mutta se ei mielestämme ole aivan täydellinen. Toivoisimme nimen liittyvän läheisemmin kirjan teemaan eli tavalla tai toisella ympäristöstä huolehtimiseen. Tälle kissalle ympäristöasiat ovat sydämen asioita ja sen toivoisimme kuvastuvan myös nimestä. Toki Superkisu voi olla osa nimeä, jos Luova Merkitysassistenttimme niin hyväksi katsoo. Otamme nimiehdotuksia vastaan 25.10. saakka ja valitsemme sen jälkeen parhaiten "kissanristiäisiin" sopivan ehdotuksen. Lähetä siis lapsesi (tai miksei omakin, emme ole ikärasisteja) meille sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro toki myös nimen tarina: miten nimiehdotus syntyi ja miksi juuri se olisi kirjaamme erityisen sopiva. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Kerro nimiehdotuksen antajasta ainakin nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi sanalla JOUKKOLUOVUUS: nimi Superkisulle Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla ja Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja voit lukea täältä.
  • "Kierrätä" lastenhuoneen sisustusta lastenkirjaan

    Ympäristöteemaisessa lastenkirjassamme Merkityskirjoista tuttu Lehmusvirran perhe saapuu kyläilemään serkkulaan. Hovilaisen perhe asuu ympäristöpääkaupunki Lahdessa ja siihen kuuluu kolme lasta: Mico 11 vuotta, Siiri 8 vuotta ja Joel 6 vuotta. Hovilaisen perhe on ihan OIKEA lahtelaisperhe (kuvassa), mutta tähän lastenkirjaan lainaamme luvalla vain heidän nimensä ja ulkonäkönsä, kaikki muu on fiktiota eli mahtavaa mielikuvituksen tuotetta. Emme esimerkiksi vielä tiedä, millainen lastenhuone Hovilaisilla on, joten kaipaamme nyt joukkoluovuusassistentteja avuksi lastenhuoneen sisustushommiin. Olisiko teillä kotona jokin jo kierrätykseen joutava lastenhuoneen sisustuselementti: matto, lamppu, huonekalu tai jokin muu yksityiskohta, joka ympäristöteemaiseen kirjaamme mainiosti sopisi? Lähetä valokuva teille tärkeästä lastenhuoneen sisustuselementistä, jonka voisitte laittaa "kiertoon" kirjan sivuille. Lähetä kuva viimeistään 25.10. sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro toki myös sisustuselementin tarina: miksi se on teille tärkeä ja kuinka olette sen aikoinaan itse hankkineet/saaneet. Entä miksi se sopisi erityisen hyvin lastenkirjaamme? Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Otsikoi viestisi sanoilla JOUKKOLUOVUUS: sisustusta lastenhuoneeseen Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla ja Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.
  • Anna nimi sataman laivakaunottarelle

    Ympäristöteemaisessa lastenkirjassa Hovilaisen ja Lehmusvirran perheiden serkukset lähtevät seikkailulle ympäristöpääkaupunki Lahteen. Lahden yksi ehdoton helmi on satama, kaupunkilaisten yhteinen kesäolohuone. Vesijärven uskomaton kunnostustarina on oikeastaan ollut innoittajana kaikelle ympäristötekemiselle Lahdessa ja siksi kirjassa vieraillaan satamassa peräti kahden aukeaman verran. (Jos Lahden satama ei ole sinulle tuttu, voit tutustua siihen vaikka täällä: www.lahdensatama.fi) Satamassa on tietysti paljon laivoja ja monella laivalla on omistajansa antama merkityksellinen nimi. Vaan mikä onkaan sataman isoimman laivakaunottaren nimi, jota kaikki pysähtyvät ihailemaan? Kerro sinä se meille! Otamme nimiehdotuksia vastaan 25.10. saakka ja valitsemme sen jälkeen kirjaan päätyvän nimen. Lähetä siis lapsesi (tai miksei omakin, emme ole ikärasisteja) meille sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro toki myös nimen tarina: miten nimiehdotus syntyi (onko sillä kenties esikuva oikeassa elämässä?) ja miksi juuri se olisi kirjaamme erityisen sopiva. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Kerro nimiehdotuksen antajasta ainakin nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi JOUKKOLUOVUUS: nimi laivakaunottarelle Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.