Tervetuloa hyvää tekeville kirjaostoksille!

Maailman merkityksellisimmät lastenkirjat saat omaksesi hintaan 25 euroa/kpl, sisältäen seitsemän euron tukiosuuden kirjan järjestökumppanille. Maaliskuussa 2020 aloitimme yhteistyön Booky.fi-verkkokirjakaupan kanssa. Nyt saat tältä viralliselta Merkityskauppiaaltamme kirjat ILMAN POSTITUSKULUJA. Osta kirja -linkki johdattaa sinut siis ostoksille Bookyyn, josta varmasti löydät myös muuta mielenkiintoista lukemista ostoskoriisi.

Mau ja wau – ei muuta kuin ostoksille!

Kirjatilauksia laskutuksen kautta voivat tehdä yritykset sekä kirjastot ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse info@merkityskirjat.fi.

Rekisteriselosteeseemme voit tutustua täältä.

 • "Kierrätä" lastenhuoneen sisustusta lastenkirjaan

  Ympäristöteemaisessa lastenkirjassamme Merkityskirjoista tuttu Lehmusvirran perhe saapuu kyläilemään serkkulaan. Hovilaisen perhe asuu ympäristöpääkaupunki Lahdessa ja siihen kuuluu kolme lasta: Mico 11 vuotta, Siiri 8 vuotta ja Joel 6 vuotta. Hovilaisen perhe on ihan OIKEA lahtelaisperhe (kuvassa), mutta tähän lastenkirjaan lainaamme luvalla vain heidän nimensä ja ulkonäkönsä, kaikki muu on fiktiota eli mahtavaa mielikuvituksen tuotetta. Emme esimerkiksi vielä tiedä, millainen lastenhuone Hovilaisilla on, joten kaipaamme nyt joukkoluovuusassistentteja avuksi lastenhuoneen sisustushommiin. Olisiko teillä kotona jokin jo kierrätykseen joutava lastenhuoneen sisustuselementti: matto, lamppu, huonekalu tai jokin muu yksityiskohta, joka ympäristöteemaiseen kirjaamme mainiosti sopisi? Lähetä valokuva teille tärkeästä lastenhuoneen sisustuselementistä, jonka voisitte laittaa "kiertoon" kirjan sivuille. Lähetä kuva viimeistään 11.10. sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro toki myös sisustuselementin tarina: miksi se on teille tärkeä ja kuinka olette sen aikoinaan itse hankkineet/saaneet. Entä miksi se sopisi erityisen hyvin lastenkirjaamme? Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Otsikoi viestisi sanoilla JOUKKOLUOVUUS: sisustusta lastenhuoneeseen Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla ja Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.
 • "Lahjoita" kahvikuppisi lastenkirjan pihakirppikselle

  Ympäristöteemaisessa lastenkirjassamme lapset piipahtavat pihakirppiksellä seikkaillessaan Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahdessa. Helga saa ajatuksen, että äitiä voisi ilahduttaa ostamalla kirppikseltä hänelle ihanan kahvikupin, koska äidin lempikuppi hajosi juuri hiljattain kotona. Millainen tuo kahvikuppi on? Ja mikä on sen tarina? Me emme sitä vielä tiedä, mutta sinä ehkä tiedät... Lähetä valokuva omasta suosikkikupistasi (jolla on tarina) sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Odotamme kahvikuppikuvia 11.10. asti, jonka jälkeen valitsemme kirjaamme piirrettävän pihakirppiskupin. Otsikoi viestisi sanoilla JOUKKOLUOVUUS: kahvikuppiehdokas pihakirppikselle Kahvikupin tarina on merkityksellinen: kuinka itse aikoinaan kupin sait ja miksi juuri se on oma suosikkisi. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.
 • Anna nimi sataman laivakaunottarelle

  Ympäristöteemaisessa lastenkirjassa Hovilaisen ja Lehmusvirran perheiden serkukset lähtevät seikkailulle ympäristöpääkaupunki Lahteen. Lahden yksi ehdoton helmi on satama, kaupunkilaisten yhteinen kesäolohuone. Vesijärven uskomaton kunnostustarina on oikeastaan ollut innoittajana kaikelle ympäristötekemiselle Lahdessa ja siksi kirjassa vieraillaan satamassa peräti kahden aukeaman verran. (Jos Lahden satama ei ole sinulle tuttu, voit tutustua siihen vaikka täällä: www.lahdensatama.fi) Satamassa on tietysti paljon laivoja ja monella laivalla on omistajansa antama merkityksellinen nimi. Vaan mikä onkaan sataman isoimman laivakaunottaren nimi, jota kaikki pysähtyvät ihailemaan? Kerro sinä se meille! Otamme nimiehdotuksia vastaan 11.10. saakka ja valitsemme sen jälkeen kirjaan päätyvän nimen. Lähetä siis lapsesi (tai miksei omakin, emme ole ikärasisteja) meille sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi. Kerro toki myös nimen tarina: miten nimiehdotus syntyi (onko sillä kenties esikuva oikeassa elämässä?) ja miksi juuri se olisi kirjaamme erityisen sopiva. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja. Kerro nimiehdotuksen antajasta ainakin nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi JOUKKOLUOVUUS: nimi laivakaunottarelle Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.
 • Merkityskirjat
  Seitsemänvuotias Helga rakastaa kissoja. Huonoksi onneksi Helgan äiti on kissoille allerginen. Hyväksi onneksi Helgalla on aika välkky isä. Isä vie Helgan tutustumaan Kehräkummun kissatalon asukkaisiin. Kissatalossa saa alkunsa Helga-tytön ja Hugo-kissan ystävyys. Suuri kissafilosofi Hugo tutustuttaa Helgan kissamaisuuksien maailmaan ja kertoo samalla ystäviensä, ihanien löytökissojen tarinan. Yhteisöllinen lastenkirja Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana tukee eläinsuojelutyötä seitsemällä eurolla per kirja järjestökumppani SEY Suomen Eläinsuojelun kautta. Merkityskirjat myy 25 eurolla vain yksi verkkokauppa Suomessa, virallinen Merkityskauppias Booky.fi. Osta kirja -linkki johdattaa sinut ostoksille Bookyyn. Ja mikä parasta: Merkityskauppiaamme tarjoaa sinulle kaikki kirjaostokset ILMAN POSTITUSKULUJA.