Anna nimi sataman laivakaunottarelle

Ympäristöteemaisessa lastenkirjassa Hovilaisen ja Lehmusvirran perheiden serkukset lähtevät seikkailulle ympäristöpääkaupunki Lahteen. Lahden yksi ehdoton helmi on satama, kaupunkilaisten yhteinen kesäolohuone.

Vesijärven uskomaton kunnostustarina on oikeastaan ollut innoittajana kaikelle ympäristötekemiselle Lahdessa ja siksi kirjassa vieraillaan satamassa peräti kahden aukeaman verran. (Jos Lahden satama ei ole sinulle tuttu, voit tutustua siihen vaikka täällä: www.lahdensatama.fi)

Satamassa on tietysti paljon laivoja ja monella laivalla on omistajansa antama merkityksellinen nimi. Vaan mikä onkaan sataman isoimman laivakaunottaren nimi, jota kaikki pysähtyvät ihailemaan? Kerro sinä se meille!

Otamme nimiehdotuksia vastaan 25.10. saakka ja valitsemme sen jälkeen kirjaan päätyvän nimen. Lähetä siis lapsesi (tai miksei omakin, emme ole ikärasisteja) meille sähköpostilla osoitteeseen info@merkityskirjat.fi.

Kerro toki myös nimen tarina: miten nimiehdotus syntyi (onko sillä kenties esikuva oikeassa elämässä?) ja miksi juuri se olisi kirjaamme erityisen sopiva. Joskus juuri erityisen kiehtova taustatarina voi olla se ratkaiseva juttu, jos ehdokkaat ovat muutoin kovin tasavahvoja.

Kerro nimiehdotuksen antajasta ainakin nimi, ikä ja paikkakunta. Otsikoi viestisi JOUKKOLUOVUUS: nimi laivakaunottarelle

Kirjaan valitut joukkoluovuuden hedelmät ja upeat assistenttimme niiden takana esitellään kirjan ilmestymisen jälkeen myös verkkosivujemme Joukkoluovuus-sivuilla. Luovat Merkitysassistentit mainitaan tietysti nimeltä myös painetussa kirjassa, joka ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirja tehdään yhteistyössä Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Lisätietoja kirjaprojektista voit lukea täältä.