Minun ympäristöpääkaupunkini -lausunto kirjan ”tapettisivuille” (TÄMÄ TUOTE VAIN LAHTELAISPERHEILLE)

Varasto loppu

Helmikuussa 2021 ilmestyvän ympäristöaiheisen Merkityskirjan (joka siis tehdään yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa) esilehdet täytetään jälleen lukijoiden lausunnoilla. Muista joukkoluovuustuotteista poiketen, tämä mahdollisuus on tarjolla VAIN lahtelaisille, sillä lausunnot koskevat juuri Lahden kaupunkia.

Lukijoiden kanssa tehdyt tapettisivut ovat yksi Merkityskirjojen ominaispiirteistä. Esimerkiksi Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjaan koottiin lausuntoja lukijoiden lempilajeista (ks. kuva). Näin kokonaisuudesta hahmottui mainiosti liikuntalajien kirjo ja lukuisat yksilölliset syyt, joiden vuoksi kukin omasta lajistaan pitää.

Tällä kertaa keräämme esilehtien tekstitapettiin lahtelaisilta perheiltä lyhyitä lausuntoja omasta ympäristökaupungista. Millainen se on? Mikä siinä on parasta? Mitä siellä voi tehdä, jotta ympäristö olisi parempi kaikille?

Valitkaa haluamanne lauseen aloitus ja täydentäkää se loppuun omin sanoin. Lähettäkää lausuntonne sähköpostilla viimeistään  15.12. osoitteeseen info@merkityskirjat.fi

”Minun ympäristökaupunkini on…”
”Meidän ympäristökaupunkimme on…”

”Minun ympäristökaupungissani voi…”
”Meidän ympäristökaupungissamme voi…”

Voitte myös aloittaa lauseen täysin omin sanoin. Pääasia, että se kertoo suhteestanne ympäristöasioihin Lahden kaupungissa tai arkisista ympäristöasioista perheessänne.

Muistakaa kirjoittaa myös lausunnon antajien nimet siinä muodossa kuin haluatte ne kirjaan.

Lausunnon voi allekirjoittaa monella eri tavalla, esimerkiksi:
Lehmusvirran perhe, Lahti
Helga, Helmeri, Hessu ja Hanna Lehmusvirta, Lahti
Helga ja Helmeri Lehmusvirta vanhempineen, Lahti

Otamme tapettilausuntoja vastaan niin kauan kuin esilehdillä on niille tilaa. Ja kun tämä maailma on nykyisin niin kummallinen, niin pakko tähänkin on loppuun liittää tällainen klausuuli: Merkityskirjoilla on oikeus jättää epäasialliset lausunnot julkaisematta.

 

Kuvaus

Tammikuussa 2021 Lahden kaupunki julkaisee ympäristöaiheisen lastenkirjan, koska Lahti on ensi vuonna Euroopan ympäristöpääkaupunki. (Lue uutinen täältä.) Kirja tehdään Merkityskirjojen tyyliin joukkoluovuutta hyödyntäen.